портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбувся ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії та трудового навчання

Опубліковано 04 грудня 2023 року, 19:36 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У територіальних громадах області відбувся ІІ етап олімпіадних змагань хімії, трудового навчання та технологій. До участі у змаганнях долучилося 820 школярів – учнів 8-11 класів. Порівняно з минулим роком, зацікавленість здобувачів освіти в інтелектуальних змаганнях помітно зросла: у 2022-2023 навчальному році ці предметні олімпіади зібрали майже на 200 учасників менше.

430 учасникам олімпіади з хімії із 36 громад було запропоновано тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності, розв'язування хімічних задач. 

В олімпіаді з трудового навчання/технологій взяли участь 318 здобувачів освіти з 35 громад області. Завдання складалися з теоретичної частини (виконання тестових і творчих завдань за матеріалами навчальної програми з трудового навчання та технологій), під час якої учні мали змогу продемонструвати здатність до креативного мислення  та творчого розв’язання практичних завдань, творчої роботи (виготовлення об’єкту проєктно-технологічної діяльності – подарункового пакування та новорічного боксу для цукерок). Журі  оцінюватиме функціональність виробів, зручність у використанні, якість, естетичність, оригінальність.