портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбувся конкурс-змагання з робототехніки

Опубліковано 29 вересня 2020 року, 13:55 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Обласний конкурс-змагання з робототехніки відбувся 26 вересня на базі Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва.

 У змаганнях взяли участь 9 команд (36 учасників), які представляли м. Маріуполь (1 команда), м. Торецьк (1 команда), м. Дружківка (1 команда), с. Хрестище (1 команда), смт. Олександрівка (1 команда), Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва (3 команди) та вихованці з Центру позашкільної освіти Іллінівської сільської ради. Захід проводився з дотриманням необхідних протиепідемічних вимог.

Цікавими були номінації «Freestyle», «Кегельринг», «Лабіринт», де вихованці мали можливість продемонструвати свої розробки програми «Робототехніки», підготувати автономних роботів, здатних виштовхнути кеглі за межі рингу та найшвидше проїхати по лабіринту. З великим задоволенням вихованці демонстрували майстерність у програмуванні автономних роботів.

За підсумками змагань у командній першості місця розподілилися таким чином: І місце – команда Центру дитячої та юнацької творчості Дружківської міської ради, ІІ та ІІІ місця – команди Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва.

Проведений захід – це ще один крок впровадження робототехніки в освітній процес як важливого компоненту STEM-освіти.