портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбувся зональний семінар–практикум для вчителів української мови та літератури

Опубліковано 26 жовтня 2020 року, 16:20 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Зональний семінар-практикум з методичної проблеми «Реалізація наскрізних змістових ліній на уроках української мови та літератури» відбувся у форматі вебінару для філологів-україністів у Донецькій області.

Організатором виступив Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Участь у заході взяли 102 педагоги.

Цього разу можливості урочної та позакласної роботи з предмета для забезпечення розвитку соціальної та громадянської компетентностей, розкриття суті поняття «відповідальний громадянин», визначення векторів його діяльності представили педагоги Лиманської обʼєднаної територіальної громади.

Під час роботи наголошено на актуальності теми семінару в умовах реформування освіти України. Проаналізовано систему роботи вчительської спільноти Лиманщини щодо реалізації наскрізної змістової лінії «Громадянська відповідальність», презентовані майстер-класи.

Увагу також зосереджено на формуванні громадянської відповідальності через позакласну роботу філологів, зокрема творчо-мистецький конкурс «Ватра» як засіб пропаганди рідної мови, що забезпечує підготовку школярів до участі у всеукраїнській грі «Сокіл (Джура)».

Підбиваючи підсумки заходу, освітяни зазначили, що презентований досвід колег стане у пригоді задля важливої справи – виховання відповідального громадянина Української держави.