портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрито Почесне консульство Латвійської Республіки

Опубліковано 30 квітня 2021 року, 12:15

Латвійська Республіка відкрила Почесне консульство у Слов’янську сьогодні, 30 квітня.

В урочистостях взяли участь голова комітету закордонних справ Сейму Латвійської Республіки Ріхардс Колс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, третій секретар Посольства Словацької Республіки в Україні Мирослав Денсі. 

Це – перша дипломатична установа, яка відкривається на Донеччини після окупації частини області.  «Така підтримка від країн європейської та євроатлантичної спільноти для нас надзвичайно важлива. Особливо - в умовах війни», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Він нагадав, що Латвія завжди підтримувала українських військових та цивільних, що постраждали від війни. 

Між Латвією та Донецькою областю вже існує довготривала культурна та освітянська співпраця, тепер буде активніше розвиватися ще й економічна.

«Вдячний Латвії за послідовну відкриту та дієву проукраїнську позицію. І особисто – Надзвичайному і Повноважному Послу Латвійської Республіки в Україні пану Юрісу Пойкансу за висловлений намір перенести консульство до Донецька одразу після звільнення міста від окупантів.  Бажаю наснаги та успіхів новопризначеному Почесному консулу Олександру Павенку та всьому консульству»,  -  сказав Павло Кириленко.

Після відкриття консульства відбулося покладання квітів до меморіалу закатованим мешканцям Слов’янська.