портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначили 80-річчя вигнання нацистських окупантів

Опубліковано 08 вересня 2023 року, 13:54

У Лимані, визволеному торік від російських загарбників, відбулися пам’ятні заходи з нагоди 80-ї річниці вигнання нацистів з Донеччини. 

Участь в урочистостях взяли заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна, митрополит Донецький і Маріупольський Православної церкви України Сергій і гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Присутні поклали квіти до місця перепоховання загиблих під час Другої світової війни оборонців Донеччини та вшанували хвилиною мовчання пам’ять українців, загиблих на цій російсько-українській війні – як військових, так і 260 цивільних, яких росіяни вбили під час окупації та активних бойових дій.

Пані Костюніна відзначила, що сьогодні українці продовжують боротися за свою свободу, як робили це 80 років тому. І, як і тоді, – переможуть.

Владика Сергій відслужив панахиду за жертвами всіх агресорів, які приходили на нашу землю.

Після панахиди відбулася презентація «Арт-ретроспективи» – спільного проєкту Донецької ОВА та Укрпошти. «Арт-ретроспектива» – це конверт, листівка і поштовий блок із 9 марок, на яких зображені історична, культурна і архітектурна спадщина Донеччини. Зокрема, на конверті розміщена картина Сергія Сметанкіна «Маріуполь. Драмтеатр», а на листівці – робота В’ячеслава Гутирі «Вторгнення».

Юлія Костюніна разом із директором Укрпошти Ігорем Смілянським урочисто погасили поштовий блок, тим самим офіційно ввівши його в обіг.

Всі заходи спрямовані на збереження і поширення пам’яті про загиблих на Донеччині захисників України.