портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначили День українського добровольця

Опубліковано 14 березня 2020 року, 13:17 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

На горі Карачун поблизу Краматорська відбувся урочистий  захід до Дня українського добровольця, участь у якому  взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Командувач  об’єднаних сил, генерал-лейтенант Володимир Кравченко, представники місцевих органів влади, військовослужбовці, ветерани-добровольці, волонтери та небайдужі мешканці міст північної частини області.

Під час заходу, за мужність, патріотизм, активну громадську позицію та з нагоди відзначення Дня українського добровольця,  діючі військовослужбовці та ветерани отримали подяки Донецької обласної державної адміністрації, відзнаки штабу Об’єднаних сил та  недержавні загальноукраїнські відзнаки з особливим статусом - медалі «Доброволець АТО», які вручаються за поданням громадської організації «СОЮЗ ВЕТЕРАНІВ АТО ДОНБАСУ» мешканцям Донеччини, які першими стали на захист України. Після офіційного нагородження до присутніх звернулась мати Валерія Полянського – добровольця, який загинув під час захисту територіальної цілісності та незалежності української держави.

«З перших днів війни обидва моїх сини пішли добровольцями на фронт аби захищати Україну. Один з них віддав своє життя за те, щоб усі ми мали змогу жити у вільній європейській країні. Валерій мріяв про сильну Україну, і я вірю, що колись ми станемо членами Європейського союзу та НАТО. Тому ми повинні пам’ятати героїв, які загинули заради миру, і працювати над розвитком держави, аби їх жертва не була даремною», - наголосила вона.

На честь загиблих героїв архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій провів панахиду, присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу учасників антитерористичної операції.

Також на честь Дня українського добровольця представники Донецької ОДА, військовослужбовці та активісти поклали квіти до меморіалу генералу Кульчицькому, що розташований на трасі між Слов’янськом та Краматорськом.