портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзвітували про стан захисних споруд цивільного захисту

Опубліковано 28 березня 2019 року, 14:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час колегії Донецької облдержадміністрації було розглянуто питання стану захисних споруд цивільного захисту у Донецькій області. Начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС у Донецькій області Віктор Вітовецький повідомив, що на даний момент на спеціалізованому обліку знаходяться 785 бомбосховищ та протирадіаційних укриттів.

«Зараз мова йде про капітальні оборонні споруди. Ми продовжуємо розвивати мережу тимчасових укриттів та бомбосховищ. Наразі найкраща ситуація з кількістю, укомплектуванням та відповідністю до вимог у містах Краматорськ, Авдіївка, Дружківка, Покровськ, Лиман, Маріуполь та Слов’янськ», - наголосив він.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць заявив, що розвиток мережі укриттів має стати одним з першочергових завдань.

«Ми повинні чітко визначити, у якому стані знаходяться бомбосховища у містах та районах. Для цього необхідно терміново провести повну інвентаризацію, визначити їх стан та спроможність прийняти людей у разі кризової ситуації. Наголошую, що якщо у місті затоплені, пошкоджені або зруйновані оборонні споруди – місцева влада має визначити нові місця їх розташування та створити наново», - наголосив очільник області.

Віктор Вітовецький також зазначив, що у області продовжується матеріально-технічне наповнення оборонних споруд. За його словами, найбільша увага приділяється населеним пунктам, розташованим поблизу лінії розмежування.