портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять капітана СБУ Геннадія Біліченка

Опубліковано 13 квітня 2021 року, 14:53

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко вшанував пам’ять капітана СБУ Геннадія Біліченка, смерть якого стала першою у переліку військових, загиблих  у російсько-українській війні. 

Сьогодні до пам’ятного знаку,  встановленого на місці загибелі капітана, поклали квіти очільник Донеччини Павло Кириленко, заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор  Віктор Ганущак, начальник Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях полковник Володимир Петриченко та заступник командувача Об’єднаних сил  полковник Григорій Токар.

«Впродовж трьох наступних місяців буде звільнена більша частина окупованих територій, а почалося звільнення цього дня 7 років тому під Слов’янськом. Дякую всім, хто воював і воює за Україну. Пам’ятаємо»,  -  зазначив Павло Кириленко. 

13 квітня 2014 року під час виконання бойового завдання потрапила у засідку група спецпризначенців, яка направлялася для звільнення від російських диверсантів адміністративних будівель міста Слов’янськ.  У тому бою капітан Геннадій Біліченко, який був відряджений на схід України у дні стрімкого загострення подій у Луганській та Донецькій областях, отримав смертельні поранення.  

Того ж дня було оголошено про початок антитерористичної операції на сході України.

За вірність військовій присязі та незламність духу Указом Президента України від 20.06.2014 капітан Біліченко Геннадій нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Його іменем названо один з навчальних курсів Національної академії СБУ.