портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять жертв Голокосту

Опубліковано 27 січня 2023 року, 11:55 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні Донеччина разом з усім світом вшановує пам’ять мільйонів жертв Голокосту, яких знищували лише за їх етнічну приналежність.

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 «Пам'ять про Голокост», що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту і закликала держави-члени зробити все можливе, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю жахливу трагедію людства та запобігти в майбутньому актам геноциду.

Трагедія Голокосту не оминула й Донецьку (Сталінську) область. За переписом населення від 1939 року, на території області проживало 65 556 осіб єврейської національної меншини, що складало 2,1 % від загальної кількості її населення. У період Другої світової війни на території області нацистським окупаційним режимом було знищено близько 30-ти тисяч осіб єврейської національності.

На жаль, історія повторюється і сьогодні, тільки замість гітлерівців Український народ нищать рашисти. Так само ворог не визнає нашого права як нації на самовизначення й вільне життя. Ракетами, авіабомбами й «градами» він рівняє з землею українські міста, палить українські села, чинить воєнні злочини. Усе це ніщо інше, як злочин геноциду проти Українського народу. Але ми гідні пам’яті своїх славних предків, які здолали нацизм, і впевнені, що так само подолаємо рашизм. Тож маємо виховувати толерантне ставлення до представників інших народів, оточуючого світу в цілому, аби не допустити цього знову. Тому вшанування Голокосту допоможе наступним покоління зберегти пам’ять про цю трагедію та не допустити у майбутньому актів геноциду.

Пам’ятаємо…Ніколи не пробачимо… Переможемо!!!

Управління культури і туризму облдержадміністрації