портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині з початку року виникло понад 1,8 тис. пожеж

Опубліковано 13 липня 2021 року, 15:12

Понад 1,8 тис. пожеж, внаслідок яких загинуло 70 людей та 42 людини травмовано, зафіксовані з початку року на території Донецької області.  Про це головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Олександр  Олійник повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 13 липня. 

 «З початку року на території області виникло 1869 пожеж, внаслідок яких загинуло 70 людей (з них 1 людина),  ще 42 людини травмовано (з них 4 дітей). На відкритих територіях  сталося 930 пожеж»,  -  сказав Олександр  Олійник. 

Він зазначив, що взимку пожежі виникають в переважній більшості в спорудах житлового сектору і майже  завжди безпосередньо пов’язані з діяльністю людини.  З настанням теплої погоди кількість пожеж значно зростає і у 80% вони пов’язані вже з горінням рослинності на відкритих територіях. 

Зараз починається пожежонебезпечний період, який пов’язаний з настанням сухої спекотної погоди і висиханням рослин через нестачу вологи, що сприяє їх легкому займанню.  Причини виникнення таких пожеж пов’язані або з людською недбалістю, або з умислом.  Крім того, пожежі в екосистемах потребують значних зусиль для ліквідації. 

Олександр  Олійник нагадав, що 11 липня сталася такого роду пожежа  біля Блакитних озер  на околиці міста Лиман. Там відбувалося  горіння очерету і була загроза  розповсюдження полум’я на дачі будинки, розташовані неподалік. Гасіння пожежі  до її повної ліквідації тривало майже п’ять годин, вогнем знищено 8 Га очерету.

В такий пожежонебезпечний період також зростає кількість пожеж  в лісах та на землях сільськогосподарського призначення. На Донеччині 9 липня виникла пожежа  на полі зернових культур – біля с. Воздвиженка Покровського району згоріло 4 Га ячменю.

В лісах на території області з початку року виникли 11 пожеж, загальна площа яких  склала майже 4 Га. 

«Головне управління закликає Не залишайтесь осторонь у разі виявлення перших ознак пожежі, прийміть заходи до пожежогасіння та виклику пожежно-рятувальних підрозділів»,  -  зазначив головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області.