портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині з початку року зафіксовано понад 4 тисячі пожеж, загинуло 105 людей

Опубліковано 19 листопада 2021 року, 12:55

Понад 4 тисячі пожеж виникли з початку року на території Донецької області,  загинуло 105 людей. Про це повідомив головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олександр Олійник під час брифінгу у Краматорську 18 листопада.  

«З початку року на території Донецької області виникли 4054 пожежі, внаслідок яких загинуло 105 людей (з них 2 дитини), ще 66 осіб від впливу небезпечних факторів пожеж отримали травми (з них 6 дітей). Хоча вказані показники знаходяться в межах середніх значень за останні сім років, при цьому слід констатувати, що кількість загиблих людей на пожежах перевищує минулорічні показники. Крім того, на території області у цьому році зафіксовано 2 факти загибелі дітей, тоді як минулого року діти на пожежах не гинули», -  повідомив Олександр Олійник

Він також навів статистичні дані щодо кількості пожеж, спричинених недотриманням правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення та електрообігрівачів.

З метою запобігання виникнення пожеж та загибелі людей Головне  управління ДСНС України у Донецькій області здійснює  комплекс профілактичних заходів, серед яких просвітницька та інформаційна діяльність через засоби масової інформації та шляхом проведення бесід з населенням.