портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за рік було ідентифіковано 28 осіб, постраждалих від торгівлі людьми

Опубліковано 25 січня 2021 року, 17:14 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Двадцять вісім осіб, постраждалих від торгівлі людьми,  було ідентифіковано у Донецькій області протягом 2020 року. 

З них троє осіб постраждали від сексуальної експлуатації,   25 - від трудової. Серед постраждалих  8 жінок (у віці від 21 по 69 років) та 20 чоловіків (від 21 по 58 років). 

Статус постраждалих від торгівлі людьми надано 21 особам, з них 10 внутрішньо переміщених осіб.

У Донецькій області створені та функціонують 3 спеціалізовані центри надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства та/або насильства за ознакою статі, у містах Слов’янськ, Маріуполь, Мирноград. До цих закладів можуть бути направлені особи, які постраждали від торгівлі людьми.

Протягом 2020 року фахівцями обласного комунального закладу «Обласний соціальний центр матері та дитини» 3 особи, що перебували у закладі, були ідентифіковані як ймовірно постраждалі від торгівлі людьми

Фахівцями центрів зайнятості Донецької області проведено понад 2,2 тис. семінарів інформаційно-роз’яснювальної спрямованості про можливі негативні соціальні наслідки нелегальної трудової міграції, тіньової зайнятості, з питань легальної зайнятості. У них взяли участь більше 28 тис. безробітних громадян.   

У межах реалізації проєкту ОБСЄ «Обмін Національним механізмом взаємодії суб'єктів у сфері боротьби з торгівлею людьми в Україні, в Донецькій області» в м. Краматорськ 19 серпня 2020 року відбувся регіональний круглий стіл: «Боротьба з торгівлею людьми: реальність і виклики» в межах його проведення обговорені питання щодо інструментів виявлення та  ідентифікування осіб, які постраждали від торгівлі людьми.                                               

В області проведені широкомасштабні інформаційно-просвітницькі заходи до відзначення Всесвітнього та Європейського днів боротьби з торгівлею людьми. У співпраці з міжнародними організаціями Донецька область була залучена до  проведення  Всеукраїнської  виставки «Очікування та реальність», метою якої є підвищення рівня обізнаності громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять як торгівля людьми та експлуатація. З 16 по 25 жовтня 2020 року виставка була розміщена у місті Маріуполь Донецькій області.

Організовані виїзні експертні, методичні робочі зустрічі в містах та районах області з метою виявлення причин та наслідків торгівлі людьми. Була здійснена оцінка груп ризику, надана  практична інформація щодо алгоритму дії в процесах виявлення та ідентифікування постраждалих осіб.                                   

Також забезпечується інформаційно-просвітницька діяльність у сфері протидії торгівлі людьми з використанням сучасних  інформаційні технології та соціальних мереж.