портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині заклади загальної середньої освіти 30 громад працюють повністю у дистанційному режимі

Опубліковано 10 лютого 2022 року, 17:20

Заклади загальної середньої освіти 30 територіальних  громад Донецької області працюють повністю у дистанційному режимі у зв’язку із захворюваністю на COVID-19.  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Донецької області повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева.

«Що стосується закладів загальної середньої освіти, повністю на  дистанції працюють заклади освіти 30 громад.  Усього це 384 заклади освіти, в яких виховуються близько 130 тисяч учнів.  Повністю у звичайному режимі працюють  заклади освіти Сіверської громади.  В інших громадах організація здобуття освіти організовано відповідно до рівня захворюваності в кожному закладі», -  сказала вона. 

Тетяна Сідашева зазначила, що на сьогодні у звичайному режимі  працює  506 закладів дошкільної освіти, які відвідує 41,9 тис. дітей.  У дистанційному режимі працюють 27 закладів дошкільної освіти у Великоновосілківській,  Гродівській, Краматорській, Криворізькій, Курахівській, Мангушській, Покровській, Соледарській, Старомлинівській, Хлібодарівській і Черкаській територіальних громадах. Їх  фактично повинні відвідувати 1 800 дітей.  

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти фактично повністю працюють у дистанційному режимі, тільки Сіверський ліцей -  у звичайному режимі.  

З 34 закладів фахової передвищої освіти у дистанційному режимі працюють 27, у змішаному – 3, а у звичайному режимі працюють 4 заклади.  

З 13 закладів вищої освіти  області у дистанційному режимі працюють 9, у змішаному – 2, у звичайному – 2. 

«За добу захворіло 45 учнів та 39 учителів. Усього на сьогодні хворіє 1466 дітей і 611 педагогічних працівників», -  повідомила Тетяна Сідашева.