портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині запрацювала програма «Доступні кредити 5-7-9%»

Опубліковано 06 лютого 2020 року, 14:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

6 лютого Ощадбанк видав перший кредит  у рамках державної програми підтримки мікро- та малого бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Його отримав підприємець з Маріуполя Євген Пустовіт, який вже 16 років виробляє та продає побутові, офісні та торгові меблі. Підписання кредитної угоди відбулось в обласному управлінні Ощадбанку в Краматорську за участі голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка та начальника Донецького обласного управління Ощадбанку Світлани Яківчик.

«Підписання цього договору в першу чергу свідчить про те, що розвиток Донеччини  триває, не зважаючи на бойові дії. Ця програма дає людям змогу побачити, що держава дійсно піклується про людей, підтримує створення та розвиток бізнесу. Сьогодні ми підписали перший договір, але я впевнений, що їх кількість буде зростати у геометричній прогресії і наші підприємці з радістю будуть використовувати державні пільгові кредити», - зазначив Павло Кириленко.  

Світлана Яківчик зазначила, що програма діє в усіх регіонах України, і Донецька та Луганська області в жодному разі не стануть винятком. До участі у програмі можуть залучатись підприємці з будь-яких населених пунктів, кредити надаються строком до п’яти років.

Євген Пустовіт відкрив виробництво у 2004 році, року в рік справа розвивається, напрацьовується клієнтська база. Завдяки пільговому кредиту бізнес отримає новий поштовх. Фінансування під 7% на 5 років дає підприємцю можливість придбати свердлильний верстат із числовим програмним управлінням. Це сприятиме збільшенню обсягу виробництва та створенню двох нових робочих місць працівників, що в свою чергу здешевить кредит до 5% річних. Бізнесмен зазначив, що планує і надалі співпрацювати з банком та залучати додаткові кредитні кошти для придбання обладнання, а ця техніка дозволить йому вийти на ринок сусідніх областей, покращити якість продукції та створити додаткові робочі місця.