портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині затверджено 8 генеральних планів міст, 7 - селищ міського типу, 36 - сіл та селищ

Опубліковано 22 липня 2021 року, 12:40

У Донецькій області розроблено та затверджено схему планування частини Ясинуватського району в межах Очеретинської територіальної громади, 8 генеральних планів міст, 7 - селищ міського типу, 36 - сіл та селищ. Про це начальник управління містобудування та архітектури Донецької обласної держадміністрації Василь Теклюк повідомив на засіданні колегії ОДА сьогодні, 22 липня.

Він зазначив, що за останні п’ять років у Донецькій області спостерігався розвиток містобудівної діяльності в напрямках розроблення документації з просторового планування, створення та ведення містобудівного кадастру.

«В цей проміжок часу розроблялася містобудівна документація на регіональному та місцевому рівнях, а саме було розроблено та затверджено схему планування частини Ясинуватського району в межах Очеретинської об’єднаної територіальної громади, 8 генеральних планів міст (Авдіївка, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Курахове, Мирноград, Селидове, Миколаївка), 7 - селищ міського типу (Миронівський, Урзуф, Ялта, Нікольське, Ольгинка, Очеретине, Сартана), 36 - сіл та селищ», - сказав Василь Теклюк. 

Зазначена робота проводилася з застосуванням геоінформаційних технологій та продовжується в поточному році, зокрема в стані розроблення (внесення змін) знаходяться генеральні плани міст Маріуполь, Лиман, Часів Яр, а також генплани 14 сільських населених пунктів. В стадії завершення - схеми планування території районів в межах Лиманської та Званівської територіальних громад.

Водночас проводилася робота з впровадження містобудівного кадастру на регіональному та місцевому рівнях, як єдиної розподіленої геоінформаційної системи.

Публічний портал містобудівного кадастру Донецької області надає можливість користувачам отримувати доступ до ресурсів та сервісів у режимі перегляду через мережу Інтернет. Після налаштувань та випробувань на майданчику розробника публічний портал було перенесено на хостінг, наданий облдержадміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією та опубліковано за посиланням public.donmbk.gov.ua.