портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині завершився щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи»

Опубліковано 17 липня 2021 року, 23:18

Щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи» відбувся у суботу, 17 липня. 

Він традиційно проходить на березі штучного водосховища поблизу села Назарівка Нікольської територіальної громади в межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили». 

Цього року фестиваль об’єднав творчі колективи з усієї області, на десятках локацій майстри та майстрині демонстрували приклади народних мистецтв, колективи реконструкторів показали гостям етапи життя Дикого поля від часів скіфів до доби відродження незалежності. 

Фестиваль відкрив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

«Сьогодні ми бачимо тут дуже багато людей.  Це говорить про нашу єдність, про розуміння того, що ми робимо, заради чого, куди ми йдемо, і що ми від цього хочемо отримати. Це розвинута Донеччина, розвинута Україна. Так склалося історично, що ми протягом багатьох століть виборювали право на свою незалежність. У цих азовських степах наші пращури боролись проти монгольського іга, Московського царства, і зараз ми боремось тут проти Російської Федерації. Я вдячний усім, хто присутній зараз тут. Це говорить про те, що ми єдині, тому ми переможемо», - підкреслив очільник області Павло Кириленко.

Для гостей фестивалю учасники історико-етнографічного комплексу «Азовська дружина», лицарського клубу «Бродекс», «Люті козаки» та Козацький клуб «Ротар» влаштували показові виступи, які описують життя у степах Донеччини козацької доби, демонстрували акробатичні елементи верхової їзди, вчили стріляти з луків та битись на мечах. Для малечі організатори створили містечко атракціонів, а для усіх охочих – тематичні фотозони, розміщені на різних локаціях фестивалю.

Також на території фестивалю пройшла виставка військової техніки. Представники поліції, Національної гвардії та Держприкордонслужби показали найсучасніші зразки озброєнь. Окремою "перлиною" виставки стали виступи кінологів, де службові собаки показали свої навички.

Окрім народних колективів, на головній сцені фестивалю виступив гурт «Тінь сонця», чия музика характеризується як «козацький рок» та стала чудовим доповненням атмосфери заходу.