портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині зросла кількість лікарень, визначених для профільної госпіталізації хворих на COVID-19

Опубліковано 28 вересня 2020 року, 16:35

Шістнадцять лікарень визначені в Донецькій області для профільної госпіталізації хворих на COVID-19 станом на кінець вересня.  Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу у Краматорську 28 вересня. 

«У Донецькій області вже 16 лікарень мають статус лікарні першої черги надання медичної допомоги.  Додана перша лікарня міста Краматорська, додані Лиманська центральна районна лікарня та Слов’янська центральна районна лікарня.  Ці три лікарні розпочали роботи по укладанню договорів з Національною службою здоров'я України (НСЗУ)», - сказав Олександр Педенко.

На початок пандемії у Донецькій області було визначено 13 лікарень: одинадцять загального профілю та два перинатальні центри.

Збільшення кількості лікарень  першої  хвилі  пов’язано зі зростанням захворюваності на COVІD-19. До їх переліку включаються лікарні, що були визначені як лікарні другого ешелону, планується переведення ще декількох лікарень.  При цьому враховується логістика, зручність для пацієнтів тощо. 

З початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли 3064 особи, з них 1496 одужали, ще 1514 - продовжують лікування. П’ятдесят чотири випадки коронавірусної хвороби завершилися летально.

За даними «Інформаційно-аналітичного центру медичної статистики»,  пацієнтами з коронавірусною хворобою у закладах охорони здоров’я Донеччини, визначених для профільної госпіталізації хворих на COVID-19, зайнято 251 ліжко станом на 28 вересня.   Хворими з підозрою на СОVID-19 зайняті ще 263 ліжка у медзакладах першої хвилі. Відсоток вільних ліжок складає 45,5%.