портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорюється створення Музею російсько-української війни

Опубліковано 02 липня 2020 року, 13:59 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Питання створення музею російсько-української війни обговорюється у Донецькій області.  Воно стало темою наради при заступнику голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної 1 липня. 

Під час засідання йшлося про створення Музею російсько-української війни та виставки «Стежками неоголошеної війни», розташування та виділення земельної ділянки для музейного комплексу, надання експонатів для створення експозиції просто неба.

Мета проєкту - репрезентація фактів та предметів, що розкривають причини і наслідки війни з використанням техніки та її елементів, мистецьких інсталяцій, які можуть зберігатися під відкритим небом.

У музеї проводитиметься робота з вивчення та осмислення історії українського Сходу й різні заходи для консолідації та сприяння розвитку громадянської ідентичності на території регіону.

Наразі Управління культури і туризму облдержадміністрації запрошує взяти участь у громадському обговоренні проєкту «Створення відділу російсько-української війни Донецького обласного краєзнавчого музею та виставки «Стежками неоголошеної війни».