портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччину із робочим візитом прибула делегація у складі Координатора проектів ОБСЄ в Україні, представників посольств, міжнародних організацій та ДСНС України

Опубліковано 13 березня 2020 року, 11:05

12 березня до частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області із робочим візитом прибула делегація у складі Координатора проектів ОБСЄ в Україні, представників посольств,  міжнародних організацій та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Основною метою зустрічі стало ознайомлення з діяльністю піротехнічних підрозділів Донеччини. Адже питання розмінування території Донецької області не втрачає актуальності. Щодня піротехніки Головного управління здійснюють роботи щодо обстеження територій та акваторій на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів, а також вилучають та знищують десятки боєприпасів.

Учасників делегації привітав начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін, який підкреслив важливість співпраці з міжнародними експертами у питаннях проведення робіт очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Експерти мали змогу ознайомитися із технічкою та оснащенням, що наразі використовують фахівці піротехнічних робіт під час проведення робіт з розмінування. У режимі відеоселекторної наради учасники делегації поспілкувалися із піротехніками, що наразі здійснюють ліквідацію  складу боєприпасів часів Другої світової війни біля смт Ольгинка Волноваського району. Також, на зв’язку були і піротехніки Навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Мерефа), які на сьогодні працюють  у м. Авдіївка. До речі, місто розташоване у безпосередній близькості від лінії розмежування та на околицях якого досі можна почути вибухи.

Крім того, учасники міжнародної делегації відвідали медико-санітарну частину Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Увага експертів була зосереджена на обладнанні, що використовується для діагностики, а також на стаціонарному відділенні.

На завершення учасники обговорили проблемні питання та визначили пріоритетні напрямки співпраці у майбутньому.

ГУ ДСНС України у Донецькій області