портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочався весняний ремонт доріг

Опубліковано 02 квітня 2018 року, 12:53

За інформацією відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг та штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху, на теренах області розпочинаються роботи з ліквідації ямковості із застосуванням гарячого асфальтобетону. (Нагадаємо, в осінньо-зимовий період роботи виконуються холодними асфальтобетонними сумішами.)

Завдання дорожників – до 1-го травня ліквідувати ямковість на міжнародних трасах, до 1-го червня забезпечити безаварійний проїзд національними та територіальними дорогами.

Додамо, що роботи з усунення аварійної ямковості триватимуть до настання сприятливих погодних умов, після чого розпочнеться плановий поточний дрібний ремонт (ліквідація різного роду деформацій дорожнього покриття, як-то просідання, колійності, здиблення, сітки тріщин тощо).

На даний час, враховуючи результати позапланового обстеження автошляхів після складного зимового періоду, Службою автодоріг розробляються щомісячні графіки ліквідації ямковості. Остаточну загальну площу руйнування дорожнього покриття після зими та весняної відлиги визначить весняний комісійний огляд автодоріг.

Нагадаємо, з 1-го січня 2018 року, після проведення децентралізації автодоріг загального користування, на балансі Служби автодоріг у Донецькій області (як структурного підрозділу Укравтодору) залишилися автошляхи загального користування державного значення(протяжністю 1 865,5 км). Дороги місцевого значення (протяжністю 6 210,2 км) перейшли на баланс Донецької облдержадміністрації (Департаменту розвитку базових галузей промисловості).

Варто додати, що у 2018 році роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Донецької області виконує ДП «Донецький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

На експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Донецької області у Держбюджеті-2018 закладено понад 163 млн грн. Кошти зі спеціального фонду Держбюджету буде спрямовано на утримання автодоріг у належному транспортно-експлуатаційному стані, організацію та безпеку дорожнього руху та поточний дрібний ремонт (ліквідацію локальних руйнувань та деформацій дорожнього покриття). Обсяг видатків передбачено бюджетною програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування», відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації