портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині успішно реалізується проект Центрів безпеки

Опубліковано 24 січня 2018 року, 16:10

На території Донецької області реалізується пілотний проект зі створення Центрів безпеки громадян в об′єднаних територіальних громадах. Ініціаторами створення Центрів безпеки громадян виступили дві сторони – Донецька облдержадміністрація та ДСНС України, бо громади, які стають автономними суб′єктами, не мають пожежної охорони та швидкої допомоги.

Реалізація проекту розпочалася у 2015 року з підписання меморандуму голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського з ДСНС України. Після цього було розроблено проектний план з реалізації заходів.

Основна функція Центрів безпеки – поєднати роботу різних служб, які будуть працювати на території громади. Таке розташування дає можливість швидше реагувати на надзвичайну ситуацію. В деяких Центрах безпеки працюють підрозділи місцевої пожежної охорони, які фінансується громадою. На існуючі Центри закуплені та дообладнані пожежні автомобілі.

Наразі відкрито три Центри безпеки громадян на території Лиманської, Черкаської та Шахівської ОТГ. Проводяться заходи зі створення ще п′яти Центрів безпеки, два з яких планують відкрити у цьому місяці (Іллінівська та Миколаївська ОТГ). У лютому буде відкритий Центр у Сіверській громаді. Фінансування відбувається за кошти обласного бюджету, а на побудову п′яти центрів буде витрачено 35 мільйонів гривень.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації