портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Хмельниччині триває друга зміна літнього відпочинку дітей Донеччини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

Опубліковано 31 серпня 2023 року, 11:22 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У Санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто», релокованому до с. Оринин Хмельницької області, триває друга зміна відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Впродовж оздоровчої зміни вихователями центру для юних відпочивальників проводяться різнопланові заходи: спортивні, розважальні, туристичні.

Особливо сподобалась дітям інтерактивна програма «Варимо куліш разом», під час якої вони ознайомилися з особливостями української кухні, технологією приготування куліша та вареників. Інтерактивна зустріч проводилася ввечері, тому поєднувала приготування їжі на багатті як розважальний захід із вечерею, приготованою власноруч. Роботу було організовано так, що всі без виключення дітлахи були задіяні на різних локаціях: заготівля дров, підтримка багаття, приготування куліша, робота з тістом та виготовлення вареників, сервірування столу, створення композицій з овочів. Вечеря на свіжому повітрі виявилась дуже смачною та незвичайною. Після вечері учасники заходу співали пісні під гітару.

Зморені, але щасливі, діти повернулися до своїх кімнат відпочивати, щоб з новими силами зустріти новий, насичений цікавими подіями день.