портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На тільки Кіровоградщина: громади Донеччини створюють центри підтримки евакуйованих в різних областях

Опубліковано 16 серпня 2022 року, 16:46

З 3 серпня на Кіровоградщині розпочав роботу хаб «Call center», утворений Донецькою облдержадміністрацією для підтримки людей, евакуйованих з нашої області. Тут працюють фахівці соціальної, культурної сфер, психологи – донеччани, які перемістилися до Кіровоградської області.

Про роботу цього хабу нагадала сьогодні на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна. В цьому центрі допомоги розроблено анкету, працівники хабу виїжджають до місць компактного проживання евакуйованих внутрішньо переміщених осіб, де проводять їх анкетування стосовно першочергових проблемних питань. Після цього проводиться робота, спрямована на вирішення проблемних питань, які виникають у евакуйованих громадян, та задоволення виявлених невідкладних потреб. Надається консультативна допомога та супровід під час оформлення відповідних документів та комунікації з приймаючими громадами Кіровоградської області.

Подібні центри підтримки створені не тільки на Кіровоградшині, куди з початку серпня прямує потужний потік евакуації з нашої області.

Як повідомила Юлія Олександрівна. відповідні хаби надання підтримки евакуйованим мешканцям Донеччини утворюються і територіальними громадами Донеччини. Це центри «Я-Маріуполь» (діють в 11 містах країни), Світлодарської військової адміністрації у Решетилівці Черкаської області, Добропільської міської територіальної громади у Житомирській та Львівській областях, Торецької віськової адміністрації у Черкасах тощо.

Нагадаємо, у Кам'янському планувалось створити гуманітарний хаб для мешканців Авдіївської та Очеретинської громад.