портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На колегії ДонОДА закликали міських голів приділити увагу розрахункам водоканалів за спожиту воду

Опубліковано 25 липня 2019 року, 16:31 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Заборгованість міських та районних водоканалів Донеччини за послуги з водопостачання та водовідведення перед КП «Компанія «Вода Донбасу» склала 764,4 мільйони гривень. Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявив директор департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Олександр Баранник.

За словами Олександра Баранника, частково проблеми «Води Донбасу» можна було б вирішити у разі сплати муніципальними водоканалами своїх зобов’язань у повному обсязі.

«Наразі найбільшими боржниками є водоканали Маріуполя, Покровська, Слов’янська та Краматорська. При цьому рівень оплати послуг населенням досягає 100 відсотків. Внаслідок заборгованостей водоканалів з початку року «Вода Донбасу» вже неодноразово відключалась від електропостачання, що призводило до суттєвих перебоїв у поставці води населенню та кризових ситуацій. Я закликаю міських голів приділити особливу увагу розрахункам своїх водоканалів за спожиту воду та у разі необхідності  укладати договори з реструктуризації боргів», - заявив Олександр Баранник.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко зазначив, що найближчим часом будуть проведені робочі зустрічі з керівництвом міст-боржників, під час яких будуть визначені механізми ліквідації заборгованостей за водопостачання та водовідведення.