портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду Донеччини продовжують функціонувати пункти надання допомоги

Опубліковано 18 березня 2020 року, 16:20 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

Щодня лінію розмежування перетинають сотні громадян. Інколи, через велику кількість людей, створюються черги.

Для того, щоб процедура перетину лінії розмежування була максимально комфортним, на кожному із чотирьох контрольних пунктів в’їзду-виїзду – «Майорське», «Гнутове», «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» - у цілодобовому режимі функціонують пункти надання допомоги та пункти обігріву. У них чергують представники Головного управління ДСНС України у Донецькій області, які не тільки надають необхідну допомогу громадянам, але й проводять з ними інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань безпеки життєдіяльності. Від рятувальників люди отримують теплий чай, ковдру, а також корисні поради, як діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації або при виявленні вибухонебезпечного предмету.

Так, за минулу добу до пунктів надання допомоги звернулись 52 громадянина, із них 5 дітей та 9 людей похилого віку. Зокрема, на КПВВ «Майорське» - 16 осіб, з них 9 людей похилого віку; КПВВ «Новотроїцьке» - 3 людини; КПВВ «Пищевик» - 21 людина, з них 5 людей; КПВВ «Мар’їнка» - 12 людей. З початку функціонування пунктів, зареєстровано та надано допомогу 125 494 громадянам, з них 8 351 дітей та 22 369 людей похилого віку.

Від Головного управління ДСНС України у Донецькій області для забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню залучалось 12 чоловік особового складу.