портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На КПВВ на лінії розмежування у Донецькій області планують створити сервісні центри

Опубліковано 10 серпня 2020 року, 13:29

Сервісні центри, які будуть об’єднувати у собі відділення АТ «Ощадбанк», Центр надання адміністративних послуг, аптечний та фельдшерський пункти й відділення пошти, можуть незабаром з’явитись на контрольно-пропускних пунктах на лінії розмежування у Донецькій області . Про це йшлося на нараді з питань функціонування КПВВ,  яка проходила у Донецькій облдержадміністрації під головуванням заступників очільника області Вадима Філашкіна та Дениса Клюшникова.

Створення сервісних центрів у Донецькій області ініційоване віце-прем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим.

«Найближчим часом на деяких КПВВ мають з’явитись мобільні центри надання адміністративних послуг. Інтерес до створення сервісних центрів проявили міжнародні організації, які готові оплатити будівництво приміщень центрів. Передбачається, що центри матимуть модульну конструкцію та будуть відповідати окремим потребам кожного КПВВ області», - сказала директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку  і зовнішніх відносин Оксана Головко.

Вадим Філашкін зауважив, що наразі створення сервісних центрів потребує широкого обговорення.

«Перш за все, ми маємо провести консультації з Держприкордонслужбою щодо безпекових питань. Також гострим залишається питання виділення земель під будівництво центрів, визначення інженерно-технічних потреб центрів, переліку послуг та інших адміністративних питань. До вирішення цих питань мають долучитись представники райдержадміністрацій, і готовий план робіт має затвердити очільник області», - зазначив він.

За словами Вадима Філашкіна, проєкти сервісних центрів мають передбачати ті сервіси, які вже існують на КПВВ, а також максимально відповідати потребам мешканців тимчасово окупованих територій, особливо людей з інвалідністю.