портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На КПВВ «Новотроїцьке» тести на антиген коронавірусу SARS-CoV-2 здали понад 4,6 тис. осіб

Опубліковано 22 липня 2021 року, 09:03

Понад 4,6 тис. осіб здали тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 на КПВВ «Новотроїцьке» з 15 січня 2021 року. Про функціонування пунктів тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 на контрольних пунктах в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях та виїзду з них йшлося на селекторній нараді, яка відбулась сьогодні, 22 липня, під головуванням заступниці міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інни Драганчук.

Участь у нараді взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та представники структурних підрозділів Донецької ОДА.

«На Донеччині пункт тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 працює на КПВВ «Новотроїцьке» з 15 січня 2021 року двічі на тиждень. За звітний період були протестовані 4615 осіб. Тестування проводиться безкоштовно, всім бажаючим. Станом на сьогодні експрес-тести є в наявності у достатній кількості», - зазначив Вадим Філашкін.

Суб’єктом тестування визначено КНП «Волноваський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Волноваської районної ради». Пункт тестування на КПВВ «Новотроїцьке» визначено для нього пунктом тимчасового базування. Водночас згідно договору з Національною службою здоров’я перебування медичних працівників на КПВВ не відповідають ні переліку, ні обсягу медичних послуг, передбачених договором, та не включені до програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Департамент охорони здоров’я Донецької ОДА вважає, що з метою додержання норм чинного законодавства та створення умов для залучення кваліфікованих медичних працівників до роботи на КПВВ, а також унормування питання їх оплати праці, ДП «Реінтеграція та відновлення» як окремий суб’єкт господарювання має самостійно визначитися з кількістю медпрацівників, отримати ліцензію на медичну практику і самостійно здійснювати діяльність щодо надання медичної допомоги та послуг з покращення якості та доступності на КПВВ.