портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Лиманщині відбулись меморіальні заходи з нагоди сьомої річниці звільнення від російської окупації

Опубліковано 19 червня 2021 року, 13:30

Меморіальний захід до сьомої річниці з дня звільнення населених пунктів Лиманської територіальної громади від російської окупації відбувся сьогодні поблизу смт. Ямпіль біля Пам’ятного знаку загиблим під час АТО.

У заході взяли участь рідні воїнів, загиблих під час визволення Лиманщини, заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, заступник Командувача операції Об'єднаних сил полковник Григорій Токар, Лиманський міський голова Олександр Журавльов, учасники бойових дій, громадськість.

«Саме в цей день 7 років тому українська армія взяла під контроль населені пункти Лиманської територіальної громади. Як і сім років тому, ми так само прагнемо свободи та стабільності, адже саме це є запорукою розвитку. Сьогодні ми кажемо «дякую» кожному воїну, який протистоїть російській армії, сьогодні ми кажемо «дякую» і вклоняємось тим, хто втратив своїх рідних та близьких у цій війні. Ми маємо пам’ятати, яку ціну платить Україна за свободу і незалежність кожного дня», - сказала Юлія Костюніна.

Заступник Командувача операції Об'єднаних сил полковник Григорій Токар привітав мешканців Лиманщини з визволенням від російської окупації та подякував їм за підтримку військових. «Війна приносить горе. Війна ніколи не дає рушійну силу розвитку, а тільки занепад. Сім років йде війна, сім років ми втрачаємо наших побратимів. Збройні сили України, інші військові формування виконують свій обов’язок, а підступний ворог робить все, щоб зламати нашу силу і нашу волю. Але 7 років тому на цьому місці наші герої показали, що наша воля незламна, а наша сила нездоланна. Дякую і низько вклоняюсь батькам, рідним героїв, які загинули, і які служать», - сказав він.

Під час меморіального заходу пройшла літія за загиблими визволителями населених пунктів Лиманської територіальної громади.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятного знаку.

Ще один меморіальний захід відбувся у с. Закітне.

Нагадаємо, що при визволенні населених пунктів Лиманщини були задіяні підрозділи 25-ї окремої повітряно-десантної бригади; 95-ї окремої аеромобільної бригади; 24-ї окремої механізованої бригади, Головного управління розвідки та Національної Гвардії України. Під час визволення міста Лиман та населених пунктів Лиманщини у 2014 році загинуло 19 військовослужбовців.