портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Міжнародному фестивалі свободи в Ужгороді покажуть виставу "Крик нації"

Опубліковано 18 квітня 2023 року, 16:34 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

З 21 по 23 квітня 2023 року у місті Ужгород відбудеться перший Міжнародний фестиваль свободи, започаткований двома державами - Чехією та Україною, за ініціативи гуманітарної організації "Коридор UA" спільно з Театром “Ласка” та за підтримки міської влади Ужгорода.

Це культурна подія, яка дарує натхнення, єднає шанувальників театрального мистецтва й культури з різних країн.

Фестиваль має на меті - налагодити зв'язок між чеськими та українськими митцями, а також cтворити можливості для людей, які постраждали від війни, побачити найкращі зразки сучасного українського та світового театрального мистецтва.

З Чеської Республіки до українських глядачів завітають 6 театральних колективів та 9 гуртів і музикантів. Вистави українською мовою будуть представлені на 5 майданчиках.

Україну представлятимуть Закарпатський академічний обласний музично-драматичний театр ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, Івано-Франківський національний драматичний театр, Івано-Франківський Новий театр, Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь), Закарпатський академічний обласний театр ляльок "Бавка".

Цьогоріч 22 квітня о 18.00 Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) покаже виставу «КРИК НАЦІЇ», яку представляє творча команда у складі режисерки-постановниці, заслуженої артистки України Людмили Колосович; художниці, заслуженої діячки мистецтв України Емми Зайцевої та режисерки з пластики Наталії Каспшишак-Сенів (США).

Бажаємо успіху всім учасникам фестивалю та вболіваємо за наш театр.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації