портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Олександрівщині обговорили питання ведення підприємницької діяльності на селі

Опубліковано 31 жовтня 2018 року, 15:29 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 жовтня відбувся навчальний тур представників Донецької облдержадміністрації та Центру розвитку місцевого самоврядування до Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади. З громадськістю дискутували стосовно підприємницької діяльності в сільській місцевості.

Під час заходу провели інтерактивний семінар, на якому розглянули питання підвищення рівня зайнятості населення за рахунок розвитку підприємницької діяльності, основних напрямів державної фінансової підтримки галузей агропромислового комплексу в 2018 році, сільськогосподарської обслуговуючої кооперації як напряму комплексного розвитку підприємництва на селі.

Обговорювали програму надання фінансової підтримки суб`єктам малого підприємництва Донецької області та розвиток сільського господарства малого та середнього підприємництва, бо це є вагомим внеском до бюджету громади. Зокрема особливу увагу приділяли популярності зеленого туризму як одного з чинників економічного розвитку ОТГ.

Також під час поїздки делегація відвідала сільськогосподарське підприємництво по вирощуванню зернових культур ПП «Лактус» в селі Очеретине»,  парк Ювілейний в селі Олександрівка та невеличкий завод по виготовленню натуральних соків ТОВ «Райске» в селі Високопілля. Завершився навчальний тур подорожжю до Мар`ївського водосховища, де щороку проходять змагання зі спортивного рибальства, в атмосфері тиші та спокою, присутні змогли ще раз обговорити перспективи розвитку зеленого туризму в Олександрівській об’єднаній територіальній громаді.