портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На онлайновому засіданні Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років говорили про майбутній опалювальний сезон

Опубліковано 30 червня 2022 року, 16:16

Про майбутній опалювальний сезон говорили на онлайновому засіданні Штабу з підготовки об'єктів ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років під головуванням міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Очільник області доповів міністру розвитку громад і територій України, що на Донеччині питання нормального перебігу опалювального сезону значно ускладнюється тим, що на території області відсутнє газопостачання. 

«Маємо бути реалістами: з огляду на воєнні дії, найвірогідніше, що до опалювального сезону нам не вдасться повною мірою забезпечити область газом. Відповідно, маємо перейти на альтернативні джерела опалення — із жорсткими обмеженнями щодо використання ресурсів. Тож одне із головних завдань — пояснити населенню, що з середини жовтня до середини квітня на території області має залишатися мінімальна кількість людей. Усі, хто не задіяний у процесі оборони області або підтримки її життєдіяльності, мають виїхати. У розміщенні евакуйованих жителів області розраховуємо на підтримку інших областей України, і я вдячний кожному, хто таку підтримку вже надає», - зазначив Павло Кириленко. 

Також він зауважив, що Донецька ОДА зі свого боку підготувала пропозиції та розрахунки актуальних потреб області для проходження опалювального сезону і надасть їх на розгляд відповідних урядових структур.