портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На робочій нараді обговорили питання щодо можливості організації підготовки та проведення місцевих виборів на окремих територіях Донеччини та Луганщини

Опубліковано 11 січня 2022 року, 15:34

Питання щодо можливості організації підготовки та проведення місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей обговорили учасники відповідної робочої наради сьогодні, 11 січня.

Участь у нараді взяли голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, в.о. голови Луганської облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олексій Смирнов, заступник Командувача об’єднаних сил Анатолій Шевченко, керівництво Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях та Головних управлінь Нацполіції двох областей.

Наприкінці грудня Центральна виборча комісія вкотре звернулася до Донецької обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації з проханням надати оцінку щодо можливості організації підготовки та проведення перших виборів у громадах, де вибори досі не відбулися із безпекових причин. У Донецькій області це 10 громад.

«Участь у місцевих виборах – це конституційне право громадян України, але на цей час на окремих територіях Донецької області безпекова ситуація залишається загостреною, тому підходити до питання проведення виборів необхідно дуже виважено», - зазначив Павло Кириленко.

Учасники робочої наради висловили своє бачення можливості проведення перших місцевих виборів 27 березня 2022 року. Відповідно до оперативної інформації відповідних служб та органів, у нинішній ситуації неможливо гарантувати безпеку виборців по всій лінії розмежування.

Копію протоколу робочої наради буде направлено до Центральної виборчої комісії, яка ухвалюватиме остаточне рішення щодо проведення виборів.