портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На сьогодні погоджено дев'ять гуманітарних коридорів на Донбасі та Запоріжжі – віце-прем'єр-міністр

Опубліковано 15 квітня 2022 року, 11:50 , Головний сайт Президента України

В Україні на 15 квітня заплановано дев'ять гуманітарних коридорів для евакуації людей із населених пунктів, які постраждали внаслідок російського вторгнення, у Запорізькій, Луганській та Донецькій областях. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

На власному транспорті можна буде виїхати до Запоріжжя з Маріуполя (Донецька область), а також із Бердянська, Токмака та Енергодара (Запорізька область).

Ірина Верещук зазначила, що через погодні умови автобуси для евакуації не зможуть пересуватися цим маршрутом – розмито дорогу на ділянці між Запоріжжям та Василівкою.

«Також за умови припинення обстрілів з боку окупаційних військ сьогодні працюватимуть евакуаційні маршрути в Луганській області», – повідомила віце-прем'єр-міністр.

До міста Бахмута заплановано виїзд населення з міст Сєвєродонецьк (місце збору – проспект Хіміків, 28); Лисичанськ (місце збору – ГТВ (РТИ), квартал 40 років Перемоги, вулиця Сосюри, 324); Попасна (місце збору – вулиця Первомайська, 42) та Рубіжне, а також з міста Гірське (місце збору – вулиця Гагаріна, 13).