портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На території Донеччини зараз 33 тисячі дітей шкільного віку, вдвічі більше учнів виїхали з області

Опубліковано 07 лютого 2023 року, 20:54

Близько 33 тисяч дітей шкільного віку знаходяться на сьогоднішній день на території Донецької області. Такі дані навела на брифінгу директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева.

- На жаль. на Донеччині 2022-2023 навчальний рік відбувається за дистанційною формою навчання, - констатувала Тетяна Володимирівна. яка нагадала, що в такому форматі у нас працює 297 шкіл, в яких навчається на сьогодні понад сто тисяч учнів. 

З них дві третини дітей виїхали з батьками за межі Донецької області (близько 27 тисяч з них знаходяться за кордоном, а майже 39 тисяч проживають в більш безпечних регіонах України).

Ті 33 тисячі учнів, що знаходяться на території Донецької області, теж здобувають освіту дистанційно. Як зазначила пані Тетяна, такі родини умовляють евакуюватись, а одночасно "ми постійно працюємо над тим, щоб ці діти могли отримувати якісну освіту, не зважаючи на ситуацію в області".

І ще один показовий факт. З початку навчального року майже 10 тисяч учнів скористалися можливістю і пішли навчатися до інших шкіл там, де вони на сьогоднішній день мешкають, тобто в інших областях України. Ця цифра постійно зростає, бо батьки все частіше обирають для дітей на новому місці проживання заклади освіти, які працюють або в змішаному форматі, або в форматі офлайн.