портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На вихідних центр масової вакцинації працюватиме у Маріуполі

Опубліковано 10 червня 2021 року, 08:35

Центр масової вакцинації працюватиме у Маріуполі 12-13 червня 2021 року.

Усього на наступних вихідних будуть працювати понад 30 центрів масової вакцинації у містах 13 областей України та в Києві. 

Здійснювати щеплення будуть мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech.

«Робота таких центрів дозволяє значно прискорити темпи вакцинації в країні та захистити проти COVID-19 якомога більше українців. Ми бачимо, що з кожним тижнем долучається все більше міст. Ми закликаємо місцеву владу в інших регіонах відкривати нові центри, щоб охопити ще більше людей. Міністерство охорони здоров'я допомагатиме створювати такі центри, забезпечувати їх вакцинами та навчати персонал», - наголосив Головний державний санітарний лікар України - заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Нагадаємо, що з 29 травня 2021 року в Україні запустили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Вони відкриваються на стадіонах, спортивних,  навчальних та культурних майданчиках, у торгових центрах, щоб якомога швидше щепити від коронавірусної інфекції усіх охочих.

На минулих вихідних 14 центрів масової вакцинації працювало в 7 регіонах.

Поки ці центри будуть працювати лише у вихідні дні. У них щеплюють громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Зараз використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.


Міністерство охорони здоров'я України

Інші новини за темою