портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На засідання Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України обговорили шляхи вирішення проблем вугільної галузі

Опубліковано 06 липня 2021 року, 15:53

Шляхи вирішення проблем вугільної галузі обговорили учасники засідання Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України, яке відбулося в онлайновому режимі під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля сьогодні,  6 липня.  

До обговорення долучилися міністри, народні депутати, керівники областей та міст, де наявні вугледобувні підприємства, міжнародні експерти, профспілки. 

Зокрема, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов зупинився на аспектах урядової політики справедливої трансформації вугільних регіонів. А координатор кластеру "Енергетика і клімат" GiZ Джордж Крістодореску розповів про наміри німецького уряду підтримати структурні зміни у вугільних регіонах України. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на тому, що урядова політика спрямована не на закриття шахт, а саме на трансформацію регіонів та громад і їхній подальший комплексний розвиток. Йдеться, зокрема і про міста Донеччини. 

Після обговорення в експертному середовищі стратегія буде реалізовуватися поетапно.