портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На зустрічі з литовською делегацією в Донецькій ОДА обговорили навчальний візит

Опубліковано 05 грудня 2018 року, 15:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

5 грудня відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського з делегацією Литовської Республіки. На заході обговорили проект навчального візиту: критерії відбору директорів, програми візитів, ідеї щодо нових проектів, які можливо реалізувати в Донецькій області.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський зауважив, що історія відносин Донецької області з Литовською Республікою давня та продуктивна.

«Разом ми реалізуємо багато проектів. Сподіваємось, що у подальшому вони будуть розвиватися та продовжуватися. У нашій області досить успішно працює литовський бізнес. Ми, у свою чергу, намагаємось допомагати всіма силами. Налагоджуємо відносини по малому та середньому бізнесу, обмінюємось нашими підприємцями. У нас дуже активна взаємодопомога один одному. Ми дуже вдячні Литовській Республіці за підтримку в ці важкі часи, коли в нас йде війна, і навіть просто ваша присутність на цій зустрічі – вже підтримка», –  звернувся до литовських представників Євген Вілінський.

Наразі Литовська Республіка реалізує на території Донеччини проект «Допомога у сфері освіти регіонам Східної України, які постраждали від конфлікту: «На шляху до змін». За баченням литовської делегації, програма подорожі має передбачати навчання, відвідування успішних сильних шкіл міського та селищного типів.

«По-перше, це повинні бути ті спеціалісти, в яких саме хоче інвестувати область. По-друге, географічно вибір людей, які поїдуть на навчання, повинен охоплювати всю область», – підкреслив голова литовської делегації, член комітету освіти та науки Парламенту Литовської Республіки Гінтарас Стєпонавічюс.