портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Національна ідентичність: виклики та шляхи їх вирішення на Донеччині, Луганщині, Дніпропетровщині та Харківщині

Опубліковано 31 травня 2024 року, 12:07 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

30 травня 2024 року громадська організація «Платформа Публічної Дипломатії» провела регіональну робочу зустріч з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності для Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Харківської областей.

Учасниками заходу від Донецької області стали представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при облдержадміністрації, молодіжної ради при облдержадміністрації та спеціалісти структурних підрозділів, що опікуються питаннями сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності у територіальних громадах області. 

Метою зустрічей стала презентація результатів дослідження «Національна ідентичність молоді в Україні» та підвищення обізнаності представників обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства щодо проблемних питань у сфері утвердження національної та громадянської ідентичності.

Під час заходу було обговорено проблеми та виклики, які виникають у процесі утвердження національної та громадянської ідентичності та напрацьовано практичні рішення, які можна впровадити для вирішення цих проблем.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що питання утвердження національної та громадянської ідентичності є надзвичайно актуальним для України, особливо в умовах війни.

Захід відбувся в межах програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX у партнерстві з низкою українських та міжнародних організацій.