портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надання державної підтримки населенню в умовах реформування системи житлових субсидій і пільг

Опубліковано 01 грудня 2022 року, 11:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

30 листопада поточного року в режимі відеоконференції відбулася нарада, організована Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, з питання організації прийому та обслуговування громадян на території Донецької області в умовах передачі функцій з призначення та виплати житлових субсидій та пільг органам Пенсійного фонду України (постанова Кабінету Міністрів України № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України»).

У нараді взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, керівники територіальних громад, військових адміністрацій, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

В ході наради обговорено практичні аспекти взаємодії між органами соціального захисту населення області та органами Пенсійного фонду України під час реалізації реформи житлових субсидій та пільг, зокрема, щодо передачі паперових справ одержувачів житлових субсидій і пільг, а також пакетів документів щодо звернень, за якими станом на 30 листопада поточного року не прийнято рішення.

Слід зазначити, що у листопаді поточного року органами соціального захисту населення забезпечено своєчасне нарахування житлових субсидій та пільг мешканцям області. Розрахунки проведено з урахуванням відомостей виконавців комунальних послуг щодо поновлення в області послуг з газо- та теплопостачання. Державну допомогу готівкою отримає майже 58 тис. осіб на загальну суму понад 74 млн.грн.

Виплату житлових субсидій та пільг за листопад поточного року буде забезпечено Пенсійним фондом України, у зв’язку з передачею йому відповідних повноважень з 1 жовтня поточного року. Також, з 1 грудня поточного року Пенсійним фондом України забезпечується призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Крім того, з 1 грудня поточного року громадяни можуть звертатися з заявами та документами за призначенням житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України, у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія).

Заяви з необхідними документами та/або відомостями також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження до відповідного органу Пенсійного фонду України.

Отже, в умовах реформування механізму надання житлових субсидій та пільг, в області забезпечено своєчасне отримання громадянами державної підтримки.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації