портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

Опубліковано 18 листопада 2021 року, 10:10 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2021 року № 1142 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми (далі - постанова).

Постановою передбачено, що для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами замість довідки в паперовій формі використовується інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії «Вагітність та пологи».

До забезпечення технічної можливості отримання відомостей з Реєстру для перевірки інформації про сформований медичний висновок з використанням Порталу Дія для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами подається видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка.

У разі подання раніше виданої лікувально-профілактичним закладом довідки встановленого зразка допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається на підставі такої довідки без вимоги подавати інформацію про номер запису в Реєстрі про сформований медичний висновок.