портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надано коментар щодо змін до виплати пенсій внутрішньо переміщеним пенсіонерам

Опубліковано 06 вересня 2019 року, 09:15 , ГУ ПФУ в Донецькій області

Сьогодні Наталія Рад - начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надала коментар кореспонденту газети «Громада.Схід»  Ірині Перковій з питань пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених пенсіонерів у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 788 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Очільниця підкреслила, що виплата пенсії пенсіонерам-внутрішньо переміщеним особам здійснюється своєчасно і в повному обсязі.

Вона відмітила, що передбачені постановою зміни суттєво не впливають на  порядок пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб, що діє на підставі Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та інших нормативно-правових актів.

Пенсійні виплати внутрішньо переміщеним пенсіонерам будуть і надалі здійснюватись за умови дотримання означеною категорією отримувачів вимог, що передбачені для внутрішньо переміщених осіб.

Постановою передбачено внесення змін до порядку обміну даними між органами соцзахисту на підставі відомостей, що містяться в Єдиній  інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Суми пенсій, які не виплачено за період до місяця їх відновлення, подовжуватимуть обліковуватись в органі, що здійснює пенсійні виплати та виплачуватимуться на умовах окремого порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України.

Окрім цього Наталія Рад розповіла, що для створення зручних умов та наближення послуг з пенсійного забезпечення мешканцям населених пунктів області окрім можливості їх отримання безпосередньо в приміщеннях управлінь сьогодні існують можливості отримати означені послуги через віддалені робочі місця спеціалістів в агентських пунктах, через інтерактивні місця засобами скайп-зв’язку, пересувні соціальні мобільні офіси органів місцевої влади, а також через вебпортал Пенсійного фонду України.  Було надано відповіді на багато інших питань стосовно пенсійного забезпечення пенсіонерів області.

Довідково: сьогодні в органах Фонду області знаходяться на обліку 1,2 млн. пенсіонерів, з яких пенсіонери-переселенці складають 523,6 тис.осіб.