портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні оглянув хід ремонту у школі прифронтової Авдіївки

Опубліковано 06 жовтня 2020 року, 17:37

Хід виконання ремонтних робіт у школі №2 міста Авдіївка проінспектували Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас разом з заступником голови Донецької облдержадміністрації Денисом Клюшниковим 6 жовтня. 

Наразі тут проходить капітальний ремонт навчальних корпусів та майстерень, облаштування прилеглої території та заміна комунікацій.

Роботи з капітального ремонту школи проводяться за рахунок обласного бюджету. Литва у цьому проєкті фінансує будівництво спортивного майданчика та придбання обладнання для навчальних класів, також за рахунок Литви повністю буде оснащений шкільний харчоблок.

"На об'єкті зараз працює 90 спеціалістів, які паралельно виконують зовнішні та внутрішні роботи. Наразі повністю готові до роботи корпуси, у яких розташовані молодші класи, активно ведуться роботи і у головному корпусі. В цілому, роботи у школі виконані на 70%", - зазначив Денис Клюшников.

Пан Вальдемарас Сарапінас підкреслив, що делегати задоволені темпами виконання робіт. "Коли мене призначили на посаду, першим завданням було вирушити до Авдіївки та подивитися на реальний стан справ. Зараз я бачу, наскільки велика робота вже зроблена, і сподіваюсь, що ремонт буде завершено за графіком", - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні.

З подякою до поважних гостей звернувся керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш.

"Абсолютно усі зацікавлені у тому, щоб школа прийняла учнів якомога швидше. Після того, як роботи почали виконуватись все швидше і швидше, на допомогу будівельникам прийшли батьки. Вони прибирають приміщення, готують класи до прийму дітей. Ми вдячні усім, хто бере участь у ремонті школи, це дуже важливо для нашого міста",- сказав він.

За словами Дениса Клюшникова, обласна державна адміністрація розраховує почати навчальний процес навесні 2021 року. Всього у цій школі зможе навчатись до 850 дітей.