портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Найкращий будинок сімейного типу в області оглянули представники Донецької ОДА в смт Нікольське

Опубліковано 14 червня 2018 року, 08:48

Сьогодні, 13 червня, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз разом з начальником служби у справах дітей облдержадміністрації оглянули дитячий будинок сімейного типу у смт Нікольське. Цей житловий будинок придбано за рахунок субвенції з державного бюджету в 2017 році. Загальна його вартість склала 1 млн 134 тис. грн.

Тут є все. Газове опалення, є топкова та твердопаливний котел, який можливо підключити при необхідності. Функціонує лічильник постачання електроенергії; будинок підключений до постійного водо-газопостачання, кабельного Інтернету; на подвір’ї є невеличкий город.

Будинок має централізоване водопостачання та водовідведення, а також автономне водопостачання (індивідуальний колодязь), який повністю забезпечує будинок технічною водою.

Прибудинкова територія благоустроєна, двір вимощений плиткою, є літня кухня, сарай, гараж, великий погреб для зберігання овочів та консервації. На подвір’ї обладнаний туалет, літній душ, в наявності резервуари для зберігання великої кількості технічної води.

Щасливими володарями будівлі стали Ольга Кочнєва та Володимир Товарницький. Будинок сімейного типу сформувався на базі прийомної сім’ї, де виховувалась одна рідна та двоє прийомних дітей.

Протягом січня-лютого 2018 року до родини влаштовано 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з однієї родинної групи. Довлаштування дітей до дитячого будинку триває.

Ігор Стокоз від Донецької ОДА вручив прийомним батькам подарунковий сертифікат на придбання необхідної побутової техніки та меблів. Він зазначив, що це найкращий будинок сімейного типу на Донеччині. Побажав батькам відповідальності, терпіння та безмежної любові до своїх дітей.

«Будинок повністю облаштований. За це хотів би подякувати місцевій владі, райдержадміністрації, селищній раді, які максимально долучилися до спільної справи та допомогли цим чудовим людям переїхати до цього будинку. Треба сказати, що він, мабуть, перший в Донецькій області по якості, по тому, як він зроблений, по плануванню і по комфортності. Я думаю, що він довгий час буде еталоном будинків, які треба надавати сім’ям», – зауважив заступник голови Донецької ОДА.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації