портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Найобдарованішим студентам Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця надається фінансова підтримка

Опубліковано 06 січня 2024 року, 12:54 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця – приклад незламності та незнищенності української освіти, що в найскладніших умовах продовжує свій розвиток та надання якісних освітніх послуг молоді, яка є майбутнім нашої держави. 

Високий рівень знань, який забезпечує коледж, підтвердився і підсумками І семестру 2023 – 2024 навчального року, за результатами якого 32 здобувачі освіти мають найвищі бали з усіх предметів і будуть отримувати підвищену академічну стипендію, та 31 студент, який має високий та середній рівень успішності, буде отримувати академічну стипендію. Для дітей, більшість з яких мають статус внутрішньо переміщених осіб і живуть у м. Кам’янець-Подільський, куди було релаковано коледж, стабільні стипендіальні виплати від держави мають визначальне значення.

Слід наголосити, що здобувачі освіти Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв також завжди відчувають підтримку від сім’ї видатного українського композитора Івана Карабиця, ім’я якого носить заклад освіти. Маріанна Давидівна Копиця-Карабиць — українська музикознавиця, докторка мистецтвознавства, професорка Національної музичної академії (м. Київ) і дружина композитора, відвідувала коледж на новому місці розташування, постійно підтримує зв’язок з адміністрацією, переймаючись проблемами коледжу. Наприкінці 2023 року Маріанна Давидівна також надала фінансову допомогу найобдарованішим зі студентів, які отримали грошові премії від сім’ї Карабиць.