портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Чергова нарада з питань відновлення деокупованих територій відбулася під головуванням Юлії Костюніної

Опубліковано 10 березня 2023 року, 18:47

10 березня 2023 року відбулася чергова робоча онлайн-нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної з начальниками військових адміністрацій деокупованих Лиманської та Святогірської територіальних громад Донецької області, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації з гуманітарних питань.

Юлія Костюніна зазначила, що відновлення деокупованих територій розпочалося з моменту їх звільнення. На сьогодні пріоритетним залишається захист прав населення, що проживає в громадах, зокрема найбільш вразливих категорій громадян: дітей і людей похилого віку.

На території деокупованих громад триває робота з надання освітніх послуг у 14 освітніх консультаційних пунктах, якими охоплено близько 500 учнів. Окрема увага приділяється випускникам 11 класу, які готуються до проходження національного мультипредметного тесту.

Вживаються заходи з соціальної підтримки населення. Так, на обслуговуванні в територіальному центрі Лиманської громади перебуває 107 громадян. Соціальних робітників в Лимані забезпечено велосипедами. Для відновлення роботи з призначення та виплат соціальної допомоги на рівні громади управлінням соціального захисту населення закуплено 13 ноутбуків.

Соціальну послугу догляду вдома отримують 15 осіб Святогірської громади. Відділом соціального захисту населення громади вирішено питання тимчасового розміщення 57 осіб, які залишилися без житла.

Обговорено важливі питання надання психологічної підтримки дітям, адресної допомоги, надані конкретні доручення для вирішення проблемних питань.