портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Наші зусилля мають бути спрямовані на збереження сільського господарства": Павло Кириленко провів нараду щодо збору врожаю ранніх зернових

Опубліковано 04 липня 2023 року, 15:33

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко провів нараду щодо збору врожаю ранніх зернових, участь у якій взяли голови райдержадміністрацій, начальники районних військових адміністрацій, начальники військових адміністрацій населених пунктів, представники обласних організацій, провідні сільгосптоваровиробники, військові, представники поліції та ДСНС.

- Чітко усвідомлюємо, що перші п'ять років після повної деокупації Донеччини буде відбуватись переформатування економічного потенціалу на користь сільського господарства, - зазначив очільник ОДА. - Для цього законотворці розглядають пропозиції Донецької ОДА щодо надання пільг та створення нових можливостей, які будуть приваблювати аграріїв з інших регіонів. Проте зараз ще триває війна і Донеччина є епіцентром бойових дій. Наші основні зусилля мають бути спрямовані на збереження сільського господарства, збір ранніх зернових культур та врожаю в інші періоди року. 

Через окупацію Маріуполя та знищення логістичних ланцюжків значно збільшилась собівартість виробництва продукції. Збільшились ризики, пов'язані з вирощуванням зернових, їх збором, зберіганням та реалізацією. Ворог не дотримується жодних норм моралі і неодмінно намагатиметься зашкодити польовим роботам. Тому особливу увагу на нараді було приділено питанням безпеки аграріїв та дотримання комендантської години. 

Крім того, з фермерами були обговорені проблемні питання, які виникають перед початком жнив ранніх зернових культур та окреслені шляхи їх вирішення. Павло Кириленко наголосив, що він завжди готовий до діалогу, а профільні департаменти постійно тримають на контролі ситуацію в галузі.