портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Навчально-корекційне обладнання «Світ звуків» встановлено у Краматорській спеціальній школі №18 завдяки проєкту «Розвиток інклюзивної освіти у Донецькій області»

Опубліковано 11 грудня 2020 року, 15:38 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Навчально-корекційне обладнання з програмним забезпеченням «Світ звуків» для колективних та індивідуальних занять з розвитку слухового сприймання та мовлення встановлено у Краматорській спеціальній школі № 18 завдяки проєкту «Розвиток інклюзивної освіти у Донецькій області», що започаткований обласною державною адміністрацією за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Спеціальне програмне забезпечення для розвитку слуху та мовлення представляє собою три програмні модулі: «Світ звуків І», «Світ звуків ІІ», «Видима мова».  Модулі «Світ звуків І» та «Світ звуків ІІ» формують базу слухових образів, розвивають навички розпізнавання та диференціації немовленнєвих та мовленнєвих звуків, орієнтації в звучаннях оточуючого середовища. Модуль «Видима мова» - забезпечує роботу по формуванню характеристик голосу та правильного вимовляння звуків. Вправи цього модуля передбачають корекцію, поліпшення характеристик голосу та точності вимовляння окремих звуків, слів, фраз шляхом виконання серії завдань, що представлені у кольорових рухомих графічних зображеннях, доступних та цікавих для дітей.

Обладнання забезпечує педагогу можливість визначити та поліпшити стан слухового, мовленнєвого та загального розвитку дитини, рівень слухового сприймання та навичок розпізнавання, слухової диференціації звуків, як основи для формування сприймання мовлення. Пропонуючи заняття в ігровій формі, тренажер допомагає дітям розвивати їх здатність спостерігати, запам’ятовувати, розрізняти та визначати звуки під час цікавої пізнавальної діяльності..

Краматорська спеціальна школа № 18 Донецької обласної ради – це заклад загальної середньої освіти, створений з метою реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами. Тут навчаються 184 дитини зі складними порушеннями мовлення, з 1 вересня 2020 року відкрився перший клас для дітей з порушеннями слуху. У закладі навчаються діти з північного регіону Донецької області: мм. Костянтинівка, Добропілля, Дружківка, Бахмут, Покровськ.  Навчально-корекційні заходи у закладі спрямовані на здобуття освіти відповідного рівня та корекцію порушень  у дітей з особливими освітніми потребами.