портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нерухомі жертви урбіциду. Втрати, відновлення, переосмислення

Опубліковано 18 квітня 2023 року, 14:44 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць та Дня пам'яток історії та культури в Україні, за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, управлінням культури і туризму облдержадміністрації проведено обласний круглий стіл «Нерухомі жертви урбіциду. Культурна спадщина. Втрати, відновлення, переосмислення».

Участь у заході взяло більш ніж 70 осіб, включаючи наукових фахівців, громадських діячів у сфері охорони культурної спадщини, представників органів охорони культурної спадщини територіальних громад, райдержадміністрацій, музейних закладів області.

Запрошені спікери представили ряд доповідей, які окреслили проблеми збереження та відновлення культурної спадщини Донеччини, що зазнала руйнації під час повномасштабного вторгнення. А також обговорили процес переосмислення історико-культурного простору області.

Завдяки спільним зусиллям нашої спільноти, ми можемо зберегти та відновити нашу культурну спадщину, яка стане важливою частиною для подальшого розвитку нашого регіону, повернувши його колорит, унікальність і здатність надихати й вражати.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації