портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нова професія – нові можливості: директорка школи з Олексієво-Дружківки стала психологом завдяки службі зайнятості

Опубліковано 03 червня 2024 року, 10:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Наталя Вовкотруб з Олексієво-Дружківки знайшла нове покликання завдяки програмі ваучерів на навчання від служби зайнятості.

За фахом Наталя Вовкотруб – учитель біології та географії. З 2011 року вона обіймає посаду директорки НВК № 14 в Олексієво-Дружківці. Адміністративна робота забирала багато часу, але Наталя завжди прагнула до спілкування з учнями, до обміну думками та емоціями.

Вчитель – це завжди психолог. Якщо він не відчуває свою аудиторію, то не зможе отримати зворотній зв'язок. Наталя вже мала досвід роботи з переселенцями, допомагала порадами дорослим. Проте, коли почались бойові дії і до Олексієво-Дружківки стали приїжджати люди, які втратили домівку і перебували у відчаї, вона зрозуміла, що потрібна не лише емоційна підтримка, а й професійна допомога.

Рішення прийшло завдяки службі зайнятості, з якою Наталя вже співпрацювала. Фахівці Дружківського міського центру зайнятості  запропонували їй пройти навчання за спеціальністю "психолог" за ваучером.

Наразі Наталя Вовкотруб навчається у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького та є учасницею проєкту "Психосоціальна підтримка у Донецькій області", який реалізує БФ "Янголи спасіння".

"Ми опікуємось психічним та психоемоційним станом людей, що проживають на наближених до лінії фронту територіях, – розповіла Наталя. – Проводимо тематичні тренінги, надаємо підтримку та всебічну допомогу людям, зокрема, похилого віку, у подоланні стресу, який вони, на жаль, проживають чи не щодня".

А ще Наталю рятує і підтримує її хобі – створення м'яких іграшок.

"Те, що зроблене з любов'ю, здатне зцілювати душі, викликаючи теплі почуття і посмішки. А це зараз дуже важливо. Кожного дня, а іноді і кожної години", – каже вона.

Історія Наталії Вовкотруб – це приклад того, як завдяки активності та прагненню до розвитку можна знайти нове покликання, яке не лише приносить користь іншим, але й рятує та надихає.

Цього року понад 300 мешканців Донеччини долучилися до програми ваучерів. Серед обраних напрямків найбільш популярні: медсестринство, психологія, соціальна робота, кухар, підприємництво та торгівля, середня освіта (за предметними спеціалізаціями), будівництво та цивільна інженерія, дошкільна освіта, комп’ютерні науки тощо. 

Повний перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер тут: https://is.gd/qjIfuw.

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн: https://is.gd/quzCHf.

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості за телефоном: 0-800-33-61-67.