портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нові можливості для ветеранів: безкоштовне профнавчання та подальше працевлаштування

Опубліковано 26 лютого 2024 року, 18:13 , Донецький обласний центр зайнятості

В умовах повномасштабної війни одним із важливих завдань держави є соціальний захист ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни. Крім надання соціальних гарантій вони також потребують допомоги в адаптації та переході від військової кар'єри до цивільного життя. Одним з механізмів підтримки конкурентоспроможності та подальшого працевлаштування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни є професійне навчання. 

Наразі реалізується урядовий проєкт, який дозволяє цим категоріям громадян пройти первинну професійну підготовку, перепідготовку, а також підвищення кваліфікації безкоштовно в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Одна з учасниць проєкту — Віта Давиденко з Добропілля. Маючи спеціальність психолога, після повернення зі служби жінка планувала працювати за освітою. Надання психологічної допомоги й підтримки тим, хто її потребує, ветеранка вважає вкрай важливою справою.

В центрі зайнятості Віту ознайомили з умовами навчання, професіями та освітніми програми, за якими воно відбувається. Жінку зацікавила можливість підвищення кваліфікації за програмою «Соціально-психологічні аспекти роботи з учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни», яке проводиться в Полтавському ЦПТО ДСЗ. Вона обрала зручний для себе дистанційний режим навчання та швидко засвоїла теоретичні знання.

Одночасно до центру зайнятості за допомогою в укомплектуванні вакансії звернулась ГО «Аваліст». Організація надає допомогу населенню, що постраждало від збройних конфліктів і стихійних лих та потребує психосоціальної підтримки. Роботодавець шукав психолога мобільної команди, який зможе надавати таку допомогу людям. Віта з радістю погодилась на цю пропозицію роботи.

Наразі, кваліфікований психолог Віта Давиденко виконує важливу соціальну місію — допомагає постраждалим під час війни людям.

В Донецькій області з початку дії проєкту направлення на профнавчання отримали майже 100 учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни.

Здобуті за сприянням служби зайнятості знання допоможуть військовослужбовцям підвищити власну конкурентоспроможність та вдало застосувати їх на практиці. Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Більш детально про цей урядовий проект можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3PSyeWc

Запрошуємо учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни скористатися можливістю отримати нові знання та долучитися до розбудови країни.

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до консультантів call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.